Следвайте Гласове в ТелеграмДелян Пеевски и Джевдет Чакъров са новите съпредседатели

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДелян Пеевски и Джевдет Чакъров са новите съпредседатели
Коментари Харесай

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха избрани за съпредседатели на ДПС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са новите съпредседатели на Движение за права и свободи. Двамата бяха определени единомислещо от делегатите на XI-ата национална конференция, която се организира през днешния ден в София.

Изборът на новите водачи и измененията в устава на Движение за права и свободи станаха в закритата част на конференцията. Преди това Юнал Лютфи приветства присъстващите, а евродепутатът Илхан Кючюк показа отчет за миналия мандат.

Движението остана без ръководител в края на октомври, когато оставка от поста подаде Мустафа Карадайъ. Ролята му тогава пое почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. А формулата придвижването в този момент да се оглави от двама съпредседатели бе заложена точно от него при започване на годината. Още тогава Доган предложи отпред на партията да застанат Пеевски и Чакъров.

Според Доган Чакъров би трябвало да носи отговорност най-вече за обичайните региони на Движение за права и свободи, за добросъседските взаимоотношения с Турция и с демократичните обединения.

" Делян Пеевски е представител на новото потомство технократи в политиката, които имат сякаш присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната. За малко време той се очерта като парламентарист и ще бъде положително да продължава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се концентрира най-вече в разширение на електоралното наличие на Движение за права и свободи ", сподели Доган тогава.

На събитието в София през днешния ден се събраха над 1000 делегати от цялата страна, депутати от Азербайджан и Турция, представители на интернационалните организации, в които Движение за права и свободи членува, евродепутатите на партията, посланикът на Турция в София Айлин Секизкьок, основният мюфтия. Даниел Митов и Теменужка Петкова от ГЕРБ и Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия поздравиха придвижването от името на водачите си. Поздрав изпрати и Симеон Сакскобургготски, а президентът на Турция Реджеп Ердоган се включи с видеообръщение.

Самият Доган обаче отсъства от днешната конференция. Словото му бе прочетено от евродепутата Искра Михайлова. В него Сокола се разгласи срещу избори 2 в 1 (парламентарни и европейски през юни). Той прикани Движение за права и свободи да се върне назад при хората, тъй като другояче има заплаха да се трансформира в " бутикова платена партия ". 

Източници: " 24 часа ", epicenter.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР